Utvalgt bilde Okonomisk utvikling innen kultur og arrangementer i Molde 750x410 - Økonomisk utvikling innen kultur og arrangementer i Molde

Økonomisk utvikling innen kultur og arrangementer i Molde

Det finnes mye økonomisk utvikling som er spennende å følge med på, men vi foretrekker å fokusere på det som skjer innenfor kultur og arrangementer i Molde! Les videre for å finne ut mer om dette spennende temaet.

Moldejazz

Det er naturlig å sette fokus på Moldejazz når det kommer til hvordan utviklingen har vært økonomisk for kulturarrangementer i Molde. Moldejazz er en festival som både har hatt nedturer og oppturer når det kommer til økonomi, men den viser også tydelig at folk elsker å reise til “Rosenes by” for å få med seg god musikk.

Turisme

Det er ingen tvil om at turisme til kulturbyen Molde bidrar sterkt til økonomisk vekst. Ikke bare har Molde kommune et godt kulturtilbud, men også fantastiske naturopplevelser. Når folk drar til Molde, er det ofte slik at de drar opp til Moldepanoramaet, som er en yndet turistattraksjon og godt likt av folket som bor i Molde.

Molde blir også et naturlig besøk for en rekke turister som bestemmer seg for å besøke kjente attraksjoner som Trollstigen, Trollveggen, Atlanterhavsveien, Ergan kystfort og Raumabanen. Både nordmenn og utenlandske turister bidrar til den økonomiske utviklingen i Molde. Dette er en trend vi tror vil fortsette fremover.

Moldenserne bidrar også med støtte til lokale kulturskoler og arrangementer, så det er ikke bare turistene som står for dette.

Vi gleder oss til å følge nøye med på den økonomiske utviklingen i Molde de neste årene, ettersom økonomien har vært så varierende i det siste. Vi er rett og slett spente på å se hva neste Moldejazz kan gjøre med økonomien!

Utvalgt bilde Okonomisk utvikling i Molde 750x410 - Økonomisk utvikling i Molde

Økonomisk utvikling i Molde

Noe som Molde kommune er svært opptatt av er den økonomiske utviklingen. I det siste har de fokusert på å ha en bærekraftig økonomi, noe vi skal se mer på i denne artikkelen.

Bærekraftig økonomi i Molde

Moldes politikere har satt noen mål i kommuneplanene sine. Dette inkluderer blant annet at de ønsker fokus på seks forskjellige ting.

Disse tingene er:

  • Likestilling mellom kjønnene.
  • Anstendig arbeid og økonomisk vekst.
  • Industri, innovasjon og infrastruktur.
  • Bærekraftige byer og lokalsamfunn.
  • Ansvarlig forbruk og produksjon.
  • Samarbeid for å nå målene.

Dette er det Molde kommune har valgt å sette fokus på. Hvis du har lyst til å lese mer om hvert enkelt punkt, så anbefaler vi deg å besøke hjemmesidene til Molde kommune. Her vil de utdype akkurat hva hvert punkt betyr. Det som er viktig for Molde kommune er at disse målene blir oppnådd innen 2031. Dette vil si at Molde har 10 år på seg for å nå disse målene. Tror du at vi moldensere klarer det? Vi har troa og håper at det går i riktig retning!

Fokuset til Molde kommune

Det som er viktig å få med seg er at Molde kommune er utrolig flinke til å legge økonomiske planer. Den økonomiske utviklingen vi har sett så langt kan vi nemlig takke kommunen for. De har et helhetlig og systematisk plan og styringssystem, som gjør det enkelt å se hvor de ulike økonomiske utviklingene kommer fra. Du kan se en oversikt over disse på hjemmesidene deres.

Vi er skikkelig stor fan av den økonomiske utviklingen Molde har hatt de siste årene og vi er sikre på at den bare kommer til å bli større. Dette skal vi klare sammen!