Utvalgt bilde Velkommen til bloggen om Molde By 750x410 - Velkommen til bloggen om Molde By

Velkommen til bloggen om Molde By

For å skrive en blogg må man ha et personlig preg. I vårt tilfelle handler det om å fortelle dere om våre opplevelser, enten det er mannen i gata, eller noen av våre ansatte her på huset. Molde By er en stolt organisasjon med over 500 års historie bak seg. Før dette var Molde et knutepunkt der handel og næring møtte hverandre i felles mål om utvikling og bosetting.

Historie

I dag har Molde over 32.000 innbyggere etter at flere kommuner ble innlemmet i Molde By fra årsskiftet 2019/20. I Molde er det godt å leve og bo, enten man er barn på skole eller voksen og aldrende. Byen er omringet av vakker natur i et deilig klima året rundt.. Molde er i vekst, og vi vil alltid ønske nye velkomne med åpne armer.

Legg ut bilde Velkommen til bloggen om Molde By Hvem er moldenseren - Velkommen til bloggen om Molde By

Hvem er moldenseren?

Moldenseren er ærgjerrig og nysgjerrig, og søker alltid etter å lykkes med sine skaperevner. Vi er kjent for å ha en svært høyt utdannet befolkning, som driver virksomhet innenfor offshore, relasjonsbygging og norsk industri. Her må man ikke satse på å Vinn en bil, for man vil garantert kunne begynne i en godt betalt jobb med de riktige kvalitetene.

Flytte til Molde

Er du interessert i Molde og områdene rundt, kunne tenke deg å bo her eller studere her for den saks skyld, så vil man kunne finne masse informasjon på denne nettsiden. Den skal etterhvert fylles opp med dyptgående intervju med våre beboere, nyttige lenker til vår administrasjon, kunnskapsutveksling om bedrifter og ny teknologi, og masse mer om hvordan det å bosette seg i Molde er en mulighet for alle i alle aldre.

Molde har i likhet med alle andre byer i Norge nå en streng korona strategi, og derfor ønsker vi at alle finner informasjonen her eller kontakter oss via det digitale mediet.

Utvalgt bilde Hvordan finansiere en tur til Molde 750x410 - Hvordan finansiere en tur til Molde?

Hvordan finansiere en tur til Molde?

Mange nordmenn (og selvsagt utenlandske turister) har faktisk aldri har vært i Molde. Det synes vi er ganske vilt å tenke på! Derfor vil vi i denne artikkelen fortelle deg når du bør dra til Molde og hvordan turen kan finansieres!

Legg ut bilde Hvordan finansiere en tur til Molde Dra i jazzfestivaltiden - Hvordan finansiere en tur til Molde?

Dra i jazzfestivaltiden

Hvis du vil oppleve Molde på sitt mest folksomme og sommerlige tidspunkt, er det Moldejazz du skal dra på. Du kommer til å elske byen når du først kommer hit. Selvfølgelig kan du jo også dra for å se store naturopplevelser, men ingenting er bedre enn å dra midt i høysesongen.

Legg ut bilde Hvordan finansiere en tur til Molde Vaer tidlig ute - Hvordan finansiere en tur til Molde?

Vær tidlig ute

Når det kommer til billetter til festivalen blir disse gjerne utsolgt ganske fort. Derfor kan det være lurt å være tidlig ute. Noe vi også anbefaler deg er å skaffe et kredittkort som gjør at du kan finansiere billetten. Du kan også selvsagt finansiere resten av turen på dette kredittkortet. Noen av kredittkortene på markedet tilbyr også reiseforsikring, noe som er utrolig praktisk. Se vilkårene og reglene når du registrerer deg for dette kredittkortet.

Legg ut bilde Hvordan finansiere en tur til Molde Ta kontakt med en moldenser - Hvordan finansiere en tur til Molde?

Ta kontakt med en moldenser

Sannsynligvis kjenner du en moldenser som kan gi deg tips til hva du kan gjøre når du er i byen. Kanskje de til og med kan vise deg rundt? Det å ta med seg kredittkortet på en kveld på byen i Molde er også en god idé. Da vil du virkelig få oppleve alt denne flotte byen har å by på.

Hva synes du er det aller beste å gjøre på ferie? Fortell oss gjerne, slik at vi kan lage en Molde-basert guide!

Utvalgt bilde Okonomisk utvikling innen kultur og arrangementer i Molde 750x410 - Økonomisk utvikling innen kultur og arrangementer i Molde

Økonomisk utvikling innen kultur og arrangementer i Molde

Det finnes mye økonomisk utvikling som er spennende å følge med på, men vi foretrekker å fokusere på det som skjer innenfor kultur og arrangementer i Molde! Les videre for å finne ut mer om dette spennende temaet.

Moldejazz

Det er naturlig å sette fokus på Moldejazz når det kommer til hvordan utviklingen har vært økonomisk for kulturarrangementer i Molde. Moldejazz er en festival som både har hatt nedturer og oppturer når det kommer til økonomi, men den viser også tydelig at folk elsker å reise til “Rosenes by” for å få med seg god musikk.

Turisme

Det er ingen tvil om at turisme til kulturbyen Molde bidrar sterkt til økonomisk vekst. Ikke bare har Molde kommune et godt kulturtilbud, men også fantastiske naturopplevelser. Når folk drar til Molde, er det ofte slik at de drar opp til Moldepanoramaet, som er en yndet turistattraksjon og godt likt av folket som bor i Molde.

Molde blir også et naturlig besøk for en rekke turister som bestemmer seg for å besøke kjente attraksjoner som Trollstigen, Trollveggen, Atlanterhavsveien, Ergan kystfort og Raumabanen. Både nordmenn og utenlandske turister bidrar til den økonomiske utviklingen i Molde. Dette er en trend vi tror vil fortsette fremover.

Moldenserne bidrar også med støtte til lokale kulturskoler og arrangementer, så det er ikke bare turistene som står for dette.

Vi gleder oss til å følge nøye med på den økonomiske utviklingen i Molde de neste årene, ettersom økonomien har vært så varierende i det siste. Vi er rett og slett spente på å se hva neste Moldejazz kan gjøre med økonomien!

Utvalgt bilde Okonomisk utvikling i Molde 750x410 - Økonomisk utvikling i Molde

Økonomisk utvikling i Molde

Noe som Molde kommune er svært opptatt av er den økonomiske utviklingen. I det siste har de fokusert på å ha en bærekraftig økonomi, noe vi skal se mer på i denne artikkelen.

Bærekraftig økonomi i Molde

Moldes politikere har satt noen mål i kommuneplanene sine. Dette inkluderer blant annet at de ønsker fokus på seks forskjellige ting.

Legg ut bilde Okonomisk utvikling i Molde Baerekraftig okonomi - Økonomisk utvikling i Molde

Disse tingene er:

  • Likestilling mellom kjønnene.
  • Anstendig arbeid og økonomisk vekst.
  • Industri, innovasjon og infrastruktur.
  • Bærekraftige byer og lokalsamfunn.
  • Ansvarlig forbruk og produksjon.
  • Samarbeid for å nå målene.

Dette er det Molde kommune har valgt å sette fokus på. Hvis du har lyst til å lese mer om hvert enkelt punkt, så anbefaler vi deg å besøke hjemmesidene til Molde kommune. Her vil de utdype akkurat hva hvert punkt betyr. Det som er viktig for Molde kommune er at disse målene blir oppnådd innen 2031. Dette vil si at Molde har 10 år på seg for å nå disse målene. Tror du at vi moldensere klarer det? Vi har troa og håper at det går i riktig retning!

Legg ut bilde Okonomisk utvikling i Molde Fokuset til Molde kommune - Økonomisk utvikling i Molde

Fokuset til Molde kommune

Det som er viktig å få med seg er at Molde kommune er utrolig flinke til å legge økonomiske planer. Den økonomiske utviklingen vi har sett så langt kan vi nemlig takke kommunen for. De har et helhetlig og systematisk plan og styringssystem, som gjør det enkelt å se hvor de ulike økonomiske utviklingene kommer fra. Du kan se en oversikt over disse på hjemmesidene deres.

Vi er skikkelig stor fan av den økonomiske utviklingen Molde har hatt de siste årene og vi er sikre på at den bare kommer til å bli større. Dette skal vi klare sammen!