Utvalgt bilde Bo i Molde 750x410 - Bo i Molde

Bo i Molde

Molde er en middels stor by i norsk målestokk, og her finner man det meste av hva en småby trenger. Skoler, arbeidsplasser, butikker, offentlige tjenester, næringsliv, kulturscene, turisme og friluftsaktiviteter er bare noe av hva byen kan skilte med. Skal man bo i Molde, kan man velge i mange typer boliger, selv om størsteparten av husholdninger er leiligheter og eneboliger. Boligstrøk som Berg, Fugleset, Nesbø, Furulund og Talset er områder som hele tiden er i utvikling. Nye boliger kommer opp, og eldre blir renovert og solgt.

Legg ut bilde Bo i Molde Boligprisene i Molde - Bo i Molde

Boligprisene i Molde

Boligprisene i Molde er gode, og ligger på under 30.000 kr per kvadratmeter. Dette er rundt halvparten av prisene i for eksempel Oslo. Selv om prisene har økt, er det fortsatt gunstig å kjøpe bolig i Molde nå. Om ikke Folkia kan hjelpe deg med huslån, så har de gunstige priser som gjør at du kan skaffe deg alt du trenger ved flytting.

Legg ut bilde Bo i Molde Tilgjengelighet av offentlige tjenester - Bo i Molde

Tilgjengelighet av offentlige tjenester

Det er aldri langt til Molde sentrum, men skulle man velge å bo i utkanten, så fins det mange kollektive transportmuligheter. Det er gratis skolebuss for dem som bor litt unna, og gode transportmuligheter til Vigra og andre steder. Helse Møre og Romsdal har lenge hatt en strid om Molde sykehus, men tilbudet for folk i alle aldre er godt ivaretatt. Aldersboliger og sykehjem fins både på Råkhaugen og Bergmo.

Legg ut bilde Bo i Molde Skoler og utdanning - Bo i Molde

Skoler og utdanning

Det fins flere skoler i Molde, slik som Sellanrå og Kviltorp. Dessuten har Molde høgskole, for vitenskap og logistikk. Disse ligger sentralt til i Molde, og gir plass til nye elever og studenter hvert år. Det fins godt med hybler og familieboliger. Det er godt å bo i Molde, velkommen!

Utvalgt bilde Okonomisk utvikling innen kultur og arrangementer i Molde 750x410 - Økonomisk utvikling innen kultur og arrangementer i Molde

Økonomisk utvikling innen kultur og arrangementer i Molde

Det finnes mye økonomisk utvikling som er spennende å følge med på, men vi foretrekker å fokusere på det som skjer innenfor kultur og arrangementer i Molde! Les videre for å finne ut mer om dette spennende temaet.

Moldejazz

Det er naturlig å sette fokus på Moldejazz når det kommer til hvordan utviklingen har vært økonomisk for kulturarrangementer i Molde. Moldejazz er en festival som både har hatt nedturer og oppturer når det kommer til økonomi, men den viser også tydelig at folk elsker å reise til “Rosenes by” for å få med seg god musikk.

Turisme

Det er ingen tvil om at turisme til kulturbyen Molde bidrar sterkt til økonomisk vekst. Ikke bare har Molde kommune et godt kulturtilbud, men også fantastiske naturopplevelser. Når folk drar til Molde, er det ofte slik at de drar opp til Moldepanoramaet, som er en yndet turistattraksjon og godt likt av folket som bor i Molde.

Molde blir også et naturlig besøk for en rekke turister som bestemmer seg for å besøke kjente attraksjoner som Trollstigen, Trollveggen, Atlanterhavsveien, Ergan kystfort og Raumabanen. Både nordmenn og utenlandske turister bidrar til den økonomiske utviklingen i Molde. Dette er en trend vi tror vil fortsette fremover.

Moldenserne bidrar også med støtte til lokale kulturskoler og arrangementer, så det er ikke bare turistene som står for dette.

Vi gleder oss til å følge nøye med på den økonomiske utviklingen i Molde de neste årene, ettersom økonomien har vært så varierende i det siste. Vi er rett og slett spente på å se hva neste Moldejazz kan gjøre med økonomien!

Utvalgt bilde Kultur og arrangementer i Molde 750x410 - Kultur og arrangementer i Molde

Kultur og arrangementer i Molde

De aller fleste av oss er svært opptatt av kultur. I Molde finnes det mange kulturbegivenheter som du kan få med deg. Enten du er barn, ungdom eller voksen, så har Molde noe å tilby på kulturfronten. I denne artikkelen skal du få vite mer om de store og spennende arrangementene som finner sted i Molde hvert eneste år!

Kultur for store og små

En ting Molde kommune virkelig har fått til er å organisere kulturarrangementer for både store og små. Det finnes også imponerende mye hverdagskultur. Gode eksempler på dette er biblioteket og kulturskole. Vi anbefaler at du får barna dine (eller deg selv) involvert i disse institusjonene, slik at du kan være kulturell på hverdagsbasis. Er ikke det en herlig idé?

Legg ut bilde Kultur og arrangementer i Molde Kultur for store og sma - Kultur og arrangementer i Molde

Molde er kjent for den rike kulturen sin. I Molde finner du blant annet Romsdalsmuseet, Bjørnsonfestivalen, Møre og Romsdal kunstsenter, Teatret vårt, Rabalderfestivalen og Molde kino. Dette betyr at du kan finne arrangementer som passer for deg året rundt.

Festivalen som heter Bjørnsonfestivalen er også kjent for å ha kåret Norges beste sangtekst. Klikk deg inn for å se hvilken det er. Overraskende nok er ikke forfatteren fra Molde!

Moldejazz

Vi kan jo ikke nevne Molde uten å nevne Moldejazz. Dette er en festival som virkelig har satt sitt preg på byen. Det er så mange store artister som har spilt på denne festivalen at vi ikke vet hvor vi skal begynne. Det er rett og slett en legendarisk festival som alle burde delta på!

Legg ut bilde Kultur og arrangementer i Molde Moldejazz - Kultur og arrangementer i Molde

Til dere som ikke er så heldige at dere oppholder dere i Molde akkurat under Moldejazz, så det er ofte mulig å se live på NRK. Dette er noe vi anbefaler selvsagt alle å se på. Du kommer garantert til å få lyst til å besøke Molde en gang i fremtiden!

Vi er opptatt av å formidle at Molde er en av de beste kulturbyene i Norge. Rett og slett fordi moldensere pleier å være spesielt opptatt av kultur. Vi håper at du tar deg turen til Molde (minst én gang i livet) for å oppleve den rike kulturen byen har å by på. Det er absolutt ikke noe du kommer til å angre på!